Enkele tips voor uw hond tijdens de hitte!

Geplaatst op: 31/07/2018

 

Zorg voor schaduw en verkoeling

 

Ook al kiest uw hond er zelf voor, laat hem niet te lang in de zon liggen. Zorg voor een koele, schaduwrijke plaats en voldoende vers drinkwater. Sommige honden houden ervan om nat gemaakt te worden.

 

Beperk lange wandelingen en beweging

 

Maak geen lange wandelingen bij tropische temperaturen en laat uw hond geen zware inspanningen doen zoals achter een bal aanrennen. Een korte wandeling in de vroege ochtend of later op de avond kan uiteraard wel.

 

Opgelet met asfalt en zand

 

In volle zon kunnen asfalt en zand gemakkelijk gloeiend heet worden. Probeer dus asfalt en zand in volle zon tijdens de wandeling te vermijden.

 

Ook opletten met risicohonden

 

Bepaalde risicogroepen zoals oudere honden, heel jonge honden, hartpatiënten, obese honden en zelfs bepaalde rassen zijn extra gevoelig. Rassen met een korte snuit zoals buldoggen, boxers, mopshonden lopen meer risico op oververhitting. Rassen met een donkere of dikke vacht zijn ook gevoeliger voor de warmte.

 

Zwemmen in stilstaand water kan infecties met zich meebrengen

 

Bij hogere watertemperaturen kan de concentratie van toxische waterbacteriën sterk verhogen. Wanneer een hond zwemt, krijgt hij gemakkelijk water binnen. De meeste honden drinken ook van het water. De kans op infectie en intoxicatie is dus groot!

 

Laat uw hond niet achter in de wagen!

 

Iedereen weet wel dat de temperatuur in een (afgesloten) auto enorm snel kan oplopen, maar toch wordt het risico vaak onderschat. Vooral de snelheid waarmee de temperatuur oploopt, is bijzonder hoog. Denk aan uw hond en laat hem gewoon thuis, ook al is het maar voor een korte boodschap!